Wagner Society Orchestra a Seikyo Kim ve Smetanově síni Obecního domu - C.E.M.A.

Wagner Society Orchestra a Seikyo Kim ve Smetanově síni Obecního domu

Ve čtvrtek 27. února se ve Smetanově síni Obecního domu uskuteční výjimečný symfonický koncert, při němž se v Praze představí Wagner Society Orchestra působící již od roku 1901 při tokijské Keio University.
Za dirigentským pultem se představí v Evropě skvěle etablovaný Seikyo Kim. Na programu večera je česká premiéra skladby „Banitza Groove!“, jejímž autorem je jeden ze světově nejhranějších soudobých japonských skladatelů Dai Fujikura. Wagner Society Orchestra dále přednese díla Maurice Ravela a Igora Stravinského, vyvrcholením večera pak bude slavná Fantastická symfonie Hectora Berlioze.

Letošní rok byl oficiálně vyhlášen Rokem kulturní výměny mezi Japonskem a čtveřicí Visegrádských zemí. Právě pražské vystoupení Wagner Society Orchestra, který je nejstarším a nejprestižnějším studentským orchestrem v Japonsku, bude nesporně patřit mezi tuzemské vrcholy tohoto uměleckého dialogu. Pražský koncert hudebníků z Keio University je jedním ze čtyř zastavení jejich evropského turné, v jehož rámci studenti zavítají také do Mnichova, Budapešti a Vídně.

Společenský význam této mimořádné akce umocňuje také čestná osobní záštita paní Věry Čáslavské, osobnosti, která se v Japonsku stále těší obrovské popularitě, stejně jako záštita Japonského velvyslanectví v ČR.

Čtvrtek 27. 2. 2014 v 19:30 hod.
Praha, Obecní dům, Smetanova síň

Program:
Wagner Society Orchestra
Seikyo Kim – dirigent
Dai Fujikura: Banitza Groove! (česká premiéra)
Maurice Ravel: Menuet Antique
Igor Stravinskij: L’oiseau de feu (svita z roku 1919)
Hector Berlioz: Symphonie fantastique, op. 14


 

Sdílejte na sociálních sítích

Na co se podívat dále