Francouzský flétnový mág Philippe Bernold v Brně! - C.E.M.A.

Francouzský flétnový mág Philippe Bernold v Brně!

Na třetím letošním koncertě cyklu "Barbara Maria Willi uvádí...", který nese podtitul "Soumrak citů", vystoupí jeden s nejuznávanějších flétnových virtuosů - Francouz Philippe Bernold. Spolu s Barbarou Marií Willi nás vezmou na hudební výlet německým a francouzským osvícenstvím. V rámci programu zazní také jediná česká sonáta s obligátním cembalem a flétnou skladatele J. A. Bendy, která se dochovala díky hudebnímu archivu Moravského zemského muzea.

středa 26. dubna 2023

Philippe Bernold / flétna
Barbara Maria Willi / cembalo

Francouz Philippe Bernold je v současné době jedním z nejuznávanějších flétnových virtuosů. Profesor pařížské Conservatoire National Supérieur si světový věhlas vydobyl svým až neskutečně barevným tónem. Jeho zvukový a estetický svět je mimořádně výrazný a mnohdy překvapivý, což je jeden z důvodů, proč si tak notují s cembalistkou a inovátorkou hudebního života Barbarou Marií Willi. Oba hudební dobrodruzi se vydají po cestě emocí německého a francouzského osvícenství. Program obsahuje také jedinou českou sonátu s obligátním cembalem a flétnou J. A. Bendy, která je dochovaná v hudebním archivu Moravského zemského muzea. Drobný akcent do jiných barev flétny dává pak sólová skladba maďarského skladatele Györgyho Kurtága (nar. 1926).

Program:

Jean Marie Leclair: Sonáte e moll op. IX č. 2 pro flétnu a basso continuo

François Couperin: Premier Ordre
Allemande l´Auguste – Première courante – Sarabande La Majestueuse - Gigue La Milordine
(ze sbírky Pièces de clavecin)

Jiří Antonín Benda
: Sonáta G dur pro flétnu a obligátní cembalo


přestávka

Johann Joachim Quantz: Sonáta Es dur č. 348 pro flétnu a basso continuo

György Kurtág: Hommage à J. S. Bach

Carl Philipp Emanuel Bach: Hamburger Sonate Wq 133 pro flétnu a basso continuo

Vstupenky (plná cena: 300Kč, student/senior: 200Kč) je možné zakoupit online na síti TicketPortal nebo rezervovat na klara@cema-music.com.

Těšíme se na shledanou na koncertě!

 

Konvent Milosrdných bratří, Vídeňská 7
Začátek koncertu: 19:00 hod. 

Sdílejte na sociálních sítích

Na co se podívat dále